Pastamatrijzen voor verse pasta.
Een matrijs wordt ook wel een mal genoemd. In feite is een matrijs de negatieve vormvan het product dat men wenst te maken. Het materiaal en de vorm van een matrijs is afhankelijk van het product dat men wil maken. Daarnaast is ook de temperatuur en druk van belang voor het ontwerp en de vormgeving van de matrijs. Met matrijzen kunnen materialen in een bepaalde vorm worden gebracht. Het basismateriaal kan bijvoorbeeld in de matrijs worden gespoten of gegoten. Nadat het basismateriaal of in dit geval het deeg in de matrijs is geplaatst wordt het materiaal door de matrijs in de gewenste vorm gebracht.
Zelf gemaakte verse pasta.
Pastadeeg maken lijkt soms lastig of tijdrovend, maar verse pasta dan komt dit de smaak van uw verse pasta recepten alleen maar ten goede. Verse pasta wint het qua smaak natuurlijk altijd van de gedroogde soorten die je in de winkel vindt. Het vers maken kost bovendien niet eens heel veel meer tijd dan het koken van gedroogde pasta, met de professionele deegkneders en pastamachines van bijvoorbeeld Bartscher en GGG maakt u in een handomdraai heerlijke verse pasta,en verse pasta hoeft ook veel minder lang te koken dan de gedroogde pasta.
Verschillende vormen van pasta.
De bekendste vormen van pasta zijn toch wel de Macaroni en de Spaghetti, maar er zijn tientallen verschillende vormen, denk daar bij aan bijvoorbeeld de Penne, Fettuccine, en de Tagliatelle. Met onze pastamatrijzen en pastamachines kunt u eindeloos blijven varieren met deze en nog veel meer verschillende pasta vormen zoals: Chitarra, Bigoli, Gnocchi, Bucatini, Casserecce, Sfoglia, Fusilli, Tagliolini, Pappardelle en Cannelone.