Logo Horeca Heaven
ma - vr: 08:30 - 17:00 +31 (0)85 0768 998
Logo Horeca Heaven Account

U dient eerst in te loggen

Inloggen Registreren
Logo Horeca Heaven

Uw winkelwagen is leeg.

Nieuw

Dry aging kasten, van praktisch tot edele kunst verheven!

Zelf eenvoudig aan de slag.

Horeca Heaven organiseert regelmatig demonstraties voor producten bij leveranciers waar, door onafhankelijke specialisten, gebruik en mogelijkheden worden gedemonstreerd.
 Zo ook de demonstratie voor het gebruik van de dry age kasten van Horeca Heaven.
In deze blog beschrijven we graag onze ervaringen van klanten en de specialisten.

Waar het dogen in het verleden één van de beste conserveringsmogelikheden was, is het nu veel gebruikt om met de meest mooie smaken uidagende gerechten te maken.

De droog kasten worden gebruikt voor het conserveren van vlees waarbij het rottingsproces gecontroleerd wordt.

Tijdens dit proces wordt Glutamaat geproduceerd, een smaakversterker die een hartige smaak versterkt. Glutamaat is verantwoordelijk voor de ‘Umamismaak’ van hartige voedingsmiddelen.
 
Wanneer het vlees in vacuüm zak gerijpt wordt, kost dit minder gewicht en maar de smaak zal zuurder worden. De Umamismaak zal niet geheel ontwikkeld worden als in een droogkast.
Bij het drogen en het daarna weg snijden van het niet consumeerbare gedeelte van het vlees, zal van een hoeveelheid van 15 KG waar mee gestart wordt er nog 3 kg over blijven na het proces.
 
Hygiene, slacht en voorbereiding
Hygiëne en kwaliteit is ook bij het drogingsproces onlosmakelijk me elkaar verbonden voor de kwaliteit van het eind product.
 
Zo moeten de beesten al rustig naar de slacht, anders bouwen ze er een te hoge ph waarde op. Een te hoge ph waarde is niet goed, de ideale Ph waarde is rond de 5,4.  Een goede kok herkent dit op gevoel, vlees wordt anders niet meer mals.
 
Laat vooral geen ruggenmerg of bloed in contact komen met het vlees.
Ontkiem de oppervlakte voor het de kast in gaat door bijvoorbeeld een  creme brulee brander er snel er over heen te laten gaan.
 
Je kan het vervolgens met eigen vet  insmeren, maar gebruik geen olijfolie , de smaak trekt er te veel in. Dit insmeren hoeft niet bij de vet randen.
 
Waar nodig het filet stuk altijd weg snijden, dit gaat anders te snel rotten en moet dan altijd weg gesneden worden na het drogen.
Dus ook bij een Tbone en porterhouse het filet stuk weg snijden.

Schimmel
Vooral in koelkast kan er een schimmel ontstaan, dat is normaal. Wel de schimmel na het drogen goed weg snijden. De schimmel blijft altijd in de kast, hoe goed je deze ook weer schoon maakt. Het gaat er dus niet meer uit.
Let dus op: doe er geen worsten/salami’s in!
Dan is het handiger om 2 kasten te gebruiken,1 voor worsten en 1 voor vlees.
 
UV Licht
Het UV Licht in de droog kasten is  voor het desinfecteren van de lucht. Dit mag niet direct op levensmiddelen of het vlees schijnen. Vandaar dat de lucht gecirculeerd wordt en de lamp is afgeschermd.
 
Vocht
De kast heft een eigen bevochtigingssysteem, dat de kast inhoud op ca 70% luchtvochtigheid houd. De inhoud van de tank, ca 1,8 liter is voldoende voor de duur van de droging, tot ca 6 weken. Alleen bij extreem extern weer mogelijk aan het einde even controleren. Ventilatoren zorgen voor een circulatie.
 
Zout
Vaak worden er zoutblokken getoond bij afbeeldingen bij het drogen in kasten. Dit voegt niets toe aan het proces. Wanneer vleessappen op het zout komen kan dit tot andere rottingsprocessen voeren die niet te controleren zijn.
 
Temperatuur en opslag
De ideale opslag temperatuur is +2 graden Celsius.
Het is dus van belang de deur dicht te houden. Iedere keer wanneer de deur open gaat zal dit gevolgen hebben voor het vlees. Wanneer de deur toch open moet, doe dit dan wanneer de omgevings temperatuur zo dicht mogelijk bij de kast temperatuur is.
Wanneer dit eens een keer gebeurd in de 2 weken, om er vlees bij te hangen, is dit niet echt een grote ramp.
Bij een grote vraag is naar gedroogd vlees, is het handig om meerdere kasten voor de rijping van het vlees te gebruiken.
 
Koel het vlees voor het drogen naar de 7 graden, vervolgens koelen naar 1-2 graden. Na ca 5 dagen in totaal kan het vees dan de droogkast in.
 
Hangend drogen is beter voor het vlees. Het maakt minder contact met roosters, op deze contact punten zal altijd een andere structuur ontstaan.
Het beste is om een gat te boren in het bot en met een haak op te hangen met de bot kant naar beneden.
Wanneer je toch door het vlees steekt, moet dit gat ook na het drogen ruim worden weg gesneden.
 
Wanneer het vlees toch moet liggen, dan met de bot kant, waar bot gezeten heeft, naar beneden. De dry aging kasten van Horeca Heaven bieden beide mogelijkhedenom te hangen of te liggen.
 
Duur van het drogen (rund)
Het procedé van drogen kent een opmerkelijke curve. Tot 4 weken gebeurd er veel met het vlees, na 6 weken gebeurd er nog weinig in het proces. 
Afhankelijk van het jaargetijde kan dit zelfs al na 4 weken zijn dat er niets meer gebeurd met het vlees, bijvoorbeeld in de zomer periode.
 
De optimale duur is ca 6 weken. Langer heeft geen zin de schimmel trekt er dan dieper in.
 
Beste resultaten (rund)
De beste kwaliteit is het beste te behalen met goed vlees dat geschikt is om te drogen.
Aangezien het vlees wat vet mag hebben, leent zich het weide rund het beste, deze heeft weinig bewogen en is daar mee wat vetter. Boterzacht vlees wordt dan na het drogen verkregen. Dieren worden in de regel al na 18 maanden geslacht, terwijl dan eigenlijk pas het rijpingsproces start.
 
Gebruik geen stierenvlees, hier zit veel collageen in door weinig vet. Bij een os kan dit wel wanneer deze tijdig gecastreerd is.
 
Beste resultaten (varken)
Varkens vlees kan goed gebruikt worden om te drogen en voor gerechten. Wel kent het varken een andere vet structuur dan het rund. Varkensvlees kan daarom al na 10-12 dagen gedroogd zijn voor gebruik.

Aan de slag!
Vele recepten zijn gebasseerd op deze heerlijke wijze van conserveren. Wanneer grote hoeveelheden gerbuikt worden is het aan te raden meerdere kasten in gebruik te hebben. Ook voor de kleine gebruiker zijn er bij Horeca heaven kleine kasten in het aanbod. Hier kan eenvoudig thuis het drogings proces gecontroleerd plaatsvinden.

Op de droogkasten van Saro kunnen wij 2 jaar leveranciersgarantie geven, mocht u hier over vragen hebben dan neem contact op met onze klantenservice. Uw producten leasen? Horecaheaven heeft ook uitgebreide lease mogelijkheden!

U kunt tevens contact opnemen met de klantenservice voor het gerbuik van deze informatie, zonder schriftelijke goedkeuring  van HorecaHeaven is het niet toegestaan om deze tekst, of delen daar van, te gerbuiken.

Naar de demo van Schrutka-Peukert.

Uniek toetjes restaurant

De Dessertclub

Louter toetjes op het menu bij de Dessertclub in Apeldoorn!

Voor de liefhebber van desserts is er vanaf 23 juli de mogelijkheid om van een 7-gangen dessert menu te genieten!

Dit unieke pop-up restaurant, van initiatiefnemer Tim Kolderhof, zal bij succes van het concept, verder gaan kijken naar andere locaties.

Een diner met verrassingen, waarbij alle smaak varianten langs komen. Verwacht zeker geen over zoete suikerbom maar verfijnde gerechten van de beste patissiers! 

Horeca Heaven heeft voor dit project onder andere geleverd:

√ RVS werktafels 
Barkoelingen
Wijn klimaat kast
√ RVS Vriezers

Belangrijke aspecten om snel te kunnen leveren, in combinatie met een uitgebreid assortiment laten steeds meer klanten kiezen voor het Horeca Heaven concept.

Naast prijs, montage en begeleiding bieden we een totaal concept of het nu een gerenomeerd restaurant of hotel, een pop-up store of zorg instelling betreft!

Voor de diverse specialisten hebben we top merken in ons assortiment, o.a.  Meiko vaatwassers, Alto-Shaam, Unox, Icematic of Samsung magnetrons met 5 jaar garantie! Of het nu gaat om maatwerk RVS werktafels of hygiëne producten.

Voor meer informatie over de Dessertclub en nieuwsberichten:

De Dessertclub
RTL-Nieuws

Onze ervaren klantenservice medewerkers hebben jaren keuken en bar ervaring en kunnen een passend advies geven: 085-0768998.

 

 

Lees meer...

BierProtector: geen insecten en vuil in de fles!

Nieuw in het assortiment.

Nieuw bij HorecaHeaven en volledig in Europa ontwikkeld en geproduceerd is deze BierProtector te verkijgen bij de groothandel voor de Horeca. HorecaHeaven is de importeur voor Nederland van de Bierprotector.

De bierprotector beschermt tegen ongewenste insecten of vuil in je fles, maar is ook een coole gadget!
De zijkant van de BierProtector kan gebruikt worden voor reclame uitingen. Naast een passende kleur, 3 standaard keluren: Oranje, Groen en Blauw, zijn andere kleuren vanaf 10.000 stuks te bepalen.

Door de zwaartekracht opend de BierProtector automatisch wanneer deze gekanteld wordt en sluit wanneer deze vertikaal gehouden wordt. Geen ongenode insecten of vuil dat in de fles kan komen.

Op aanvraag kunnen we het product eenvoudig aanpassen of de kartonnen display customizen:

- product maten
- bister verpakking
- blister kaart
- euroslider gat
- reclame aan de zijkant
- kleur
- kartonnen display voor 21 stuks

De Bierprotector handig op het terras, op het strand, bij vrienden of bedrijfs BBQ's in bierpakketten, kerstpaketten of tijdens het varen of vissen. De Bierprotector past op de meeste flessen met een lange hals.

Voor meer informatie over grote aantallen of aanpassingen neem gerust contact op met HorecaHeaven.
Kijk ook eens op de website van Bierprotector!